czwartek, 3 marca 2011

Piwoszki od teściowej

Trzy składniki, 20 minut w piekarniku i gotowe. Przepis najbanalniejszy chyba na świecie. No, może na jajecznicę jest równie prosty hihihi. Polecam!





Składniki na trzy blaszki:
200 g masła
200 g mąki
pół szklanki piwa

Rozdrobnione masło mieszamy z mąką i piwem. Wyrabiamy na gładkie ciasto, rozwałkowujemy i wykrawamy ciasteczka. Można je zrobić z nadzieniem - ja wypróbowałam wersję z kapką dżemu z czarnej porzeczki - pycha! I do piekarnika na 20-25 minut w 180 st. aż się zarumienią. Polecam!


2 komentarze:

  1. a to ciekawe, ostatnio właśnie u babci Krzyśka jadłam identyczne ciasteczka, przepis też się zgadza :) nie ma jak przepisy babć i teściowych! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. o, ciekawe to, jeszcze tego nie jadłam;)))

    OdpowiedzUsuń